Werkwijze

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Voor psychosociale therapie is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Bel of mail gerust om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

KENNISMAKINGSGESPREK
We bespreken samen de hulpvraag en de mogelijke begeleiding en kijken of het klikt tussen ons. Als de hulpvraag en het begeleidingsaanbod bij elkaar passen en als we besluiten samen verder te gaan, maken we een vervolgafspraak.

INTAKE
Tijdens de intake diepen we je hulpvraag en persoonlijke situatie verder uit en proberen we de gewenste situatie zo helder mogelijk te krijgen.

BEHANDELPLAN
In het behandelplan staan de hulpvraag en de gestelde doelen omschreven. Als therapeut geef ik geen kant-en-klare adviezen, maar begeleid ik je in het vinden van je eigen oplossingen en kracht. Hoeveel gesprekken er nodig zijn, is afhankelijk van de hulpvraag en de doelen die we stellen.

EVALUATIE
De therapiegesprekken vinden wekelijks of tweewekelijks plaats. Regelmatig zullen we het behandelplan evalueren en desgewenst passen we de behandeldoelen aan.

THERAPIEVORM
Het belangrijkste dat de therapeut doet is luisteren en doorvragen. Om jou zo te helpen om je verhaal te vertellen en te verhelderen. Om daarnaast goed bij de hulpvraag van de cliƫnt te kunnen aansluiten werkt Underweis vanuit een integratieve therapie. Dat betekent dat er verschillende methodes worden gebruikt en vaak ook gecombineerd. Enkele therapievormen zijn:

  • Inzichtgevende therapie
  • Contextuele therapie
  • Beeldcommunicatie
  • Transactionele Analyse
  • Rationele Emotieve Therapie

PRIVACYREGLEMENT
De formulieren en aantekeningen van de gesprekssessies vormen samen jouw dossier. Dit is vertrouwelijke informatie waarvoor geheimhoudingsplicht geldt. Meer informatie over privacy en jouw rechten kun je lezen in het privacyreglement. Het privacyreglement is op te vragen bij Underweis.