Over Underweis

UNDERWEIS

Lees hier het artikel in de Balkster Courant

Underweis (Fries voor ‘onderweg’) is geïnspireerd door het verhaal van het volk Israël dat zuchtte onder de slavernij in Egypte en dan onder leiding van Mozes door de woestijn trekt op weg naar het beloofde land. De woestijn symboliseert de periode dat het volk onderweg is, de periode tussen slavernij en vrijheid.

‘Drie dagen gingen zij door de woestijn en vonden geen water.’ (Exodus 15:22b)

Soms loop je vast in het leven. Bepaalde gebeurtenissen, verdriet of somberheid geven je het gevoel dat je rondloopt in een woestijn zonder water. Je wilt het graag anders, maar weet niet hoe. Maar als het leven bijna te zwaar wordt, is daar een oase.

‘Toen kwamen zij bij Elim. Daar waren twaalf waterbronnen en zeventig palmbomen. Zij sloegen daar hun kamp op aan het water.’ (Exodus 15:27)

Underweis wil voor jou zo’n plaats onderweg zijn waar je even stil mag staan en op krachten kunt komen. Een plek die je richting geeft voor het vervolg van je reis.

WIE BEN IK
Ik ben Anneke Siemensma, geboren in 1969. Getrouwd en moeder van zes kinderen, van wie een aantal nog thuis woont. Na een korte loopbaan in de financiële sector ben ik jarenlang fulltime moeder geweest. Daarnaast heb ik diverse taken als vrijwilliger. Achtereenvolgens heb ik de School voor Pastoraat van Stichting Koinonia en de 4-jarige HBO Registeropleiding tot Psychosociaal Therapeut bij De Roos Opleidingen gevolgd. Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk voor Psychosociale Hulpverlening. Ik ben aangesloten bij de NFG-VPMW. Deze organisatie staat garant voor de kwaliteit van de aangeboden zorg. Daarnaast sta ik ingeschreven als registerlid bij de overkoepelende Stichting RBCZ.

DICHTER BIJ JE HART
Mijn interesse gaat uit naar het verhaal achter de mens. Ik hou van een gesprek van hart tot hart en vind het een uitdaging om mensen stil te laten staan bij wat hen beweegt en drijft. Het is mijn verlangen dat mensen dichter bij hun hart komen. Als jij tot de ontdekking bent gekomen dat je verdwaald bent of dat je ergens onderweg jezelf bent kwijtgeraakt, dan loop ik graag een stukje met je op.